8 d’agost del 2009

Carta a los socios

La comunicació de la Junta amb els socis i socies de l'AENPV no ha sigut tan fluida com ens hagues agradat.
El Blog practicament no s'ha utilitzat i la possibilitat de contactar amb el membre de referència de la Junta tampoc.

Amb aquesta carta, volem fer servir una llista de distribució amb les
adreces electròniques que ens heu subministrat i que permet que els nostres missatges arriben a gairebé tots els socis i sòcies. Esperem perfeccionar-lo en el futur.

Supose que moltes estareu de vacances, pero hi ha un parell d'assumptes als que volem donar difusio.

El primer són els activitats científiques que innaguraràn el proper curs.

Les Jornades Autonòmiques seran els dies 22, 23 y 24 d'octubre.

Tenen un programa molt complet que inclou activitats precongresuals,
tallers, ponències i espais per a la trobada i la discusio. A més a més són a València i a la seu histórica de la Universitat la qual cosa afavoreix l'assistència. Són una bona ocasio per a donar una espenteta a la vida associativa i per a mostrar la força i la implantació de la AENPV.

Un mes abans (25 i 26 de setembre) es celebraran a Gandia les Jornades de la Secció de Drets Humans de la AEN estatal. Es una convocatoria oberta a tots els col.lectius implicats en la defensa dels Drets Humans. Es centrara en el paper dels professionals de la Salut Mental en situacions com la tortura, la violencia política, el racisme, la pobresa, la violencia de gènere i l'exclusió social així com la vulneració dels drets de les persones amb malaltia mental. En aquestes Jornades som amfitrions i esperem també una participacio de tots i totes tant en les Jornades com en la difusió dels seus continguts entre els col.lectius o persones que els puga interesar.


La informació de les dos Jornades així com el butl·letins d'inscripció es poden trobar a la web de la AEN estatal. (www.aen.es)



Hi ha un altre tema del que volem comptar amb les vostres suggerències i denuncies.

Als darrers mesos hem asistit a un deteriorament important dels equips
d'atenció comunitària. No és nou, però si que s'ha accelerat el procés i ens han arrribat a la Junta informacions de diferents departaments.

Els motius són variats: desplaçament de personal o perduda de contractes com a conseqüència dels procesos de transferència des de les Diputacions, o de la OPE a la Agència Valenciana de Salut, segregació dels equips per la creacio de dispositius no sectoritzats o per l'aparicio del nou departamento de Salut de Manises, posta en marxa d'Unitats sense personal d'Infermeria ni de Treball Social, reestructuracions i altres històries similars.

Com a elements comuns hi trobem l'afebliment dels equips i un impacte més notable en els professionals d'Infermeria i de Treball Social. També una forma de gestió molt apartada de la cultura de les intervencions comunitàries, que ignora la seua importància i gestiona amb criteris més propis del medi hospitalari i de l'atenció als processos aguts.


En relació amb aquest problema hem fet propostes al Consell Assessor de Salut Mental i la Mesa Técnica de la Conselleria de Sanitat i hem donat suport a les mobilitzacions de les arees afectades, adreçant comunicats em nom de l'AENPV als gerents dels departaments.

Una altra acció es demanar una reunió formal sobre el tema a la Directora d'Area de Salut Mental de la Conselleria. És una cita amb un ánim constructiu i de bon rotllo.

De cara a la reunió ens agradaria que ens fereu arribar les situacions
semblants que coneixeu en els vostres departaments de manera que puguem argumentar amb exemples concrets tot aquest insidiós i destructiu procès.

L'atencio a la Salut Mental en el País Valencia es precària, ja ho sabiem, però en molts dels indicis de millora veem amb preocupacio que es fan nous dispositius, pero els equips de base multidisciplinars i la responsabilitat sobre un territori concret estan perdent-se.

Hi ha moltes altres denùncies que podeu fer arribar a la Junta i difondre entre els associats i associades, pero de cara a la reunió del 20 d'agost cal concentrar-se en aquest problema de l'atenció comunitària.

Esperem els vostres missatges.

Cordialment



Mikel Munarriz Ferrandis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada